وزارت دفاع اسرائیل در بیانیهای اعلام کرد از ۵۵۰ فروند موشک بالستیک که از آسمان مرکز، جنوبِ غرب و غرب ایران در جنگ ۱۲ روزه بهسوی اسرائیل شلیک شد، «۸۶ درصد» و از حدود هزار پهپاد نیز «۹۹ درصد» آنها با موفقیت رهگیری شد».
این بیانیه که چهارشنبه ۱۱ تیر، هشت روز پس از توقف جنگ، منتشر شد، حاکی است سامانههای دفاعی «پیکان ۳»، «فلاخن داوید» و دو سامانهٔ آمریکایی «تاد» و «ایجیس» برای رهگیری موشکها به کار برده شد.
با وجود عدم رهگیری حدود ۱۴ درصد از موشکها، تنها ۳۱ فروند از آنها (معادل ۵.۶ درصد از کل موشکهای گسیلشده) به خاک اسرائیل اصابت کرد.
بهگفتهٔ این بیانیهٔ تفصیلی، رهگیری موشکها از وارد شدن خسارات مالی بالغ بر ۵۰ تا ۷۰ میلیارد «شکل» (معادل ۱۵ تا ۲۱ میلیارد دلار) جلوگیری کرده که هفت برابر تمامی خسارات واردشده از موشکهای رهگیرینشده است.
وزارت دفاع اسرائیل در عین حال اصابت دو موشک از ۳۱ موشک اصابتکرده را «پرخسارت» نامید.
یکی از آنها موشکی بود که به پالایشگاه نفت مجموعهٔ «بزان» در بندر حیفا اصابت کرد، سه نیروی پالایشگاه را کشت و عملیات پالایشگاه را برای چند روز متوقف کرد.
دیگری موشک اصابتکرده به مؤسسهٔ علمی وایزمن در فاصلهٔ میان شهرهای «نصصیونا» و «رحووت» که موجب از بین رفتن دهها آزمایشگاه و ساختمانهای متعدد این مجموعه شد؛ هرچند که تلفات جانی نداشت.
بهنوشتهٔ سایت کالکالیست، موشه فتال، از مسئولان ارشد وزارت دفاع اسرائیل و مدیر «ستاد حوما (رئیس سازمان دفاع موشکی اسرائیل)»، روز چهارشنبه گفت کشورش سرعت تولید تمامی موشکهای رهگیر را که در سامانههای دفاع هوایی چندلایه به کار میرود، افزایش داده است.
بیانیهٔ وزارت دفاع اسرائیل حاکی است این کشور توانسته ۹۹ درصد از حدود یک هزار فروند پهپادهای گسیلشده از ایران را نیز رهگیری کند.
همچنین دانی گولد، رئیس ادارهٔ توسعهٔ زیرساختهای تسلیحاتی و فناوری در وزارت دفاع اسرائیل، چهارشنبه گزارشی از عملکرد پهپادهای اسرائیلی در جنگ ۱۲ روزه با ایران ارائه کرد.
او گفت پهپادهای نیروی هوایی اسرائیل به حدود ۵۰۰ هدف در ایران حمله کردند که عمدتاً از انواع هرون تیپی و هرمس ۹۰۰ بودند و در عملکرد خود در ایران «یک ماشین شکار مرگبار» را نشان دادند.
وزارت دفاع اسرائیل در بیانیهٔ خود به کاربرد هوش مصنوعی در تسلیحات و مدیریت جنگ هم اشاره کرده اما توضیح بیشتری نداده است.
سازمان فضایی وزارت دفاع نیز اعلام کرد که در طول ۱۲ روز درگیری، ماهوارههای اسرائیل بیش از ۱۲ هزار تصویر از خاک ایران تهیه کردند.
این گزارش میگوید «دهها میلیون کیلومتر مربع با کیفیت بسیار بالا، در روز و همچنین شب، عکسبرداری شد و ماهوارهها ارتباطات موردنیاز برای پشتیبانی از عملیات حمله را فراهم کردند.»
بر اساس این گزارش، عملیات ماهوارهها امکان داد که روزانه صدها هدف «بهصورت مخفیانه و بدون بهخطر انداختن نیروها» در اختیار ارتش قرار گیرد.
رادیوفردا مستقلاً نمیتواند جزئیات این گزارش را تأیید یا رد کند، اما اسرائیل دارای طیفی از ماهوارههای جاسوسی عمدتاً از نسل «اوفک» است که نخستین آن را سال ۱۹۸۸ راهی فضا کرد و در دهههای بعد، ماهوارههای پیشرفتهتر آن را برای گردآوری اطلاعات در مدار زمین قرار داد.
آخرین ماهوارهٔ نسل «اوفک» با نام «اوفک ۱۳»، از ساختههای صنایع هوایی برای وزارت دفاع اسرائیل از بهار دو سال پیش فعال است.
واحد تحقیق و توسعهٔ ارتش اسرائیل نیز گزارش داد در حملهٔ اولیه (بامداد ۲۳ خرداد) و در روزهای منتهی به آنچه اسرائیل «دستیابی به برتری هوایی بر فراز تهران» میخواند، نیروی هوایی بهطور گسترده از سلاحهای میانبرد، دوربرد و تسلیحات ضدحمله استفاده کرد.
انتشار این جزئیات از سوی اسرائیل در حالی است که نهادهای نظامی در ایران هنوز گزارش جامع و رسمی از اقدامات و نتایج عملیات نظامی خود در جنگ با اسرائیل منتشر نکردهاند.
رئیس ادارهٔ توسعهٔ زیرساختهای تسلیحاتی و فناوری در وزارت دفاع اسرائیل گفته است نیروی هوایی این کشور در ۲۵ سال گذشته برای احتمال رویارویی با ایران «قابلیتهای منحصربهفردی» را به خدمت گرفت و برای درگیریهای احتمالی آینده با جمهوری اسلامی نیز این تواناییها ارتقا و بهبود خواهد یافت.
به گفتهٔ موشه فتال، رئیس سازمان دفاع موشکی اسرائیل، «بزرگترین دستاورد» کشورش در عملیات در برابر ایران، «توانایی همهٔ سیستمها برای همکاری با یکدیگر و همچنین همکاری با سیستمهای آمریکایی بود.»
مدیر «ستاد حوما» در وزارت دفاع اسرائیل افزود آمادهسازی کشورش «در همهٔ جنبهها» برای «غافلگیر کردن» جمهوری اسلامی ادامه دارد.
اسرائیل در عملیات روز ۲۳ خرداد دهها تن از فرماندهان ارشد سپاه پاسداران شامل فرمانده کل سپاه و رئیس ستاد نیروهای مسلح ایران و همچنین ۹ تن از دانشمندان هستهای ایران را ترور کرد و در روزهای بعد نیز به بیش از ۵۰۰ هدف دیگر حمله کرد.
جنگ ۱۲ روزهٔ اسرائیل و ایران که آمریکا نیز در روز یکم تیر با مشارکت در آن به سه سایت هستهای ایران حمله کرد، روز سوم تیر با آتشبس اعلامشده از سوی دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا، پایان یافت.
هرچند آتشبس تا کنون پایدار بوده، اما رسانههای اسرائیل از ادامهٔ آمادگی این کشور برای تکرار حملات در ایران خبر میدهند و در ایران نیز گزارشهای شهروندان از شلیک پدافندهای هوایی در نقاط گوناگون در اغلب روزها حکایت دارد.
مقامات ارشد جمهوری اسلامی ایران نیز با ابراز تردید در مورد پایبندی اسرائیل به آتشبس، از ارادهٔ خود در دفاع و کاربرد «ظرفیتهایی که در درگیری اخیر به کار نرفت»، برای پاسخگویی به اسرائیل خبر میدهند.
درگیری اخیر در سوی ایرانی دستکم حدود هزار کشته شامل دهها نظامی ارشد و همچنین دهها شهروند غیرنظامی برجای گذاشت.
اسرائیل با دادن ۲۸ کشتهٔ غیرنظامی متحمل آسیب مالی عمدتاً به ساختمانهای مسکونی و مؤسسات علمی خود به ارزش کلی حدوداً یک و نیم میلیارد دلار شد.